Голова Об’єднання українок Бельгії отримала відзнаку Парламенту Валонії

Голова Об’єднання українок Бельгії отримала відзнаку Парламенту Валонії

Фото
Укрінформ
Голова Об’єднання українок Бельгії (ОУБ) Наталія Осташ отримала відзнаку Парламенту Валонії за роботу, яку організація здійснює для допомоги Україні в умовах війни.

Як передає Укрінформ, про це Наталія Осташ повідомила у Фейсбуці.

У листі Парламенту йдеться: «Ману Дісабато, член парламенту Валлонії від регіону Монс-Боринаж, хотів, щоб ви отримали цей знак визнання за вашу участь у роботі Об’єднання українок Бельгії, а також за вашу мобілізацію та мобілізацію волонтерів, які з лютого працюють над наданням допомоги українським жертвам російського вторгнення».

«Це наша спільна нагорода і ми можемо нею пишатися. Дякую всім вам, дорогі жінки, за вашу невтомну працю», – наголосила Осташ.

За її словами, за шість місяців зроблено дуже багато, але залишається зробити, напевно, не менше.

«Тому продовжуємо працювати для нашої перемоги», – закликала голова ОУБ.

Зауважимо, що члени Парламенту Валонії щороку мають можливість нагородити медаллю трьох осіб, які, на їхню думку, зробили особливі заслуги та мають бути визнаними парламентом.

Об’єднання українок Бельгії – неприбуткове товариство, створене в 1948 році для того, щоб об’єднати українських жінок, які іммігрували до Бельгії та захищати їхні інтереси.

ОУБ є членом СФУЖО (Світової Федерації Українських Жіночих Організацій, яка є недержавною організацією в системі Організацій Об’єднаних Націй).

На даний час ОУБ нараховує три осередки : Брюссель, Льєж, Антверпен.

Нагадаємо, у Бельгії відбулася традиційна щорічна проща українців до місця обʼявлення Пресвятої Богородиці у місті Бано, під час якої її учасники помолилися за мир і захисників України.

Фото: Natalia Ostach / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-