У Польщі офіційно працевлаштувалися 430 тисяч українців

У Польщі офіційно працевлаштувалися 430 тисяч українців

Укрінформ
Відповідно до нових, спрощених правил, польські роботодавці повідомили про працевлаштування близько 430 тис. громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє видання inpoland.net з посиланням на заступника міністра з питань родини, праці та соцполітики Польщі Станіслава Шведа.

"Що стосується працевлаштування, то зараз у нас працює 430 тисяч осіб за цією новою формулою, де роботодавець лише повідомляє повітову службу праці про те, що дана особа потрапила до нас", - наводить видання слова Станіслава Шведа.

За даними польського чиновника, наразі вже понад 1,3 млн українців отримали номер RESEL у Польщі. Це дає можливість громадянам України користуватися такими ж правами у соціальній сфері, як і громадянам Польщі.

Норма про необхідність отримання номера RESEL передбачена законом про допомогу громадянам України у звʼязку з агресією росії проти України, яким запроваджено спеціальний механізм легалізації перебування українців на території Польщі під час війни в Україні.

Читайте також: У польському Ольштині відкрили кільцеве перехрестя імені генерала армії УНР Безручка

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець серпня від 24 лютого з України до Польщі виїхали понад 5,8 мільйона осіб, у зворотному напрямку - майже 4 мільйони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-