У польському Ольштині відкрили кільцеве перехрестя імені генерала армії УНР Безручка

У польському Ольштині відкрили кільцеве перехрестя імені генерала армії УНР Безручка

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук узяв участь у відкритті кільцевого перехрестя імені генерала Армії Української Народної Республіки Марка Безручка в польському місті Ольштин.

Про це спікер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Відтепер українці та поляки матимуть ще одне місце, яка згуртовує нас у спільній перемозі. Разом з польськими друзями у місті Ольштин відкрили кільцеве перехрестя імені генерала Армії Української Народної Республіки Марка Безручка. Це справді історична подія, і я вдячний другу України маршалку Сенату Республіки Польща Томашем Гродзьким за можливість бути присутнім в такий визначний день", - зазначив Стефанчук.

Голова ВР розповів, що Марко Безручко - постать, яка об’єднує наші народи і нерозривно пов’язана з “Дивом на Віслі” - однією з найважливіших, переможних битв в історії Польщі та всієї Європи, людина, яка у 1920 році боролась за вільну Польщу, за вільну Україну і вільну від більшовизму та комунізму Європу.

«І сьогоднішня подія - це ще один приклад того, як багато Україна та Польща можуть досягнути, коли вони разом. А наші країни - разом!», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у неділю провів зустріч із маршалком Сенату Польщі Томашем Гродзьким, під час якої подякував Польщі за підтримку, яку Україна відчуває щодня на всіх рівнях та напрямках.

Читайте також: Дуда схилив коліна перед пам'ятником воякам УНР

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії Польща підтримує Україну. Ця країна прийняла велику кількість українців, які тікали від війни, надає військову та гуманітарну допомогу. Офіційна Варшава запевняє у тому, що підтримка триватиме й надалі.

Фото: Руслан Стефанчук, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-