В Угорщині отримав нагороду український фільм «Мати Апостолів»

В Угорщині отримав нагороду український фільм «Мати Апостолів»

Фото, відео
Укрінформ
На Першому кінофестивалі ім. Адольфа Цукора, який пройшов в угорському місті Матесалка, український фільм «Мати Апостолів» отримав нагороду «Найкращий міжнародний художній фільм».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Надзвичайний і повноважний посол в Угорщині Любов Непоп. 

За її словами, режисер фільму Заза Буадзе був відзначений нагородою «Найкращий режисер», продюсер Дмитро Овечкін – нагородою «Найкращий продюсер», а акторка Наталія Половинка – нагородою «Найкраща актриса». Крім того, фільм отримав спеціальну нагороду Starscron LTD.

Пані посол зауважила, що, на жаль, з огляду на триваючу російську повномасштабну війну проти України, представники знімальної групи не змогли особисто бути присутніми.

«Дякуючи від їхнього імені, відзначила, що фільм розповідає про відчуття, які з 2014 року, коли почалася російська агресія проти України, що з 24 лютого перейшла у повномасштабний напад на нашу державу, переживають багато українських матерів, адже їхні сини і дочки змушені боронити Україну від агресора», – написала Любов Непоп.

Вона подякувала угорцям, які підтримують Україну, і висловила сподівання, що ця допомога та солідарність допоможе українцям перемогти.

«У казках добро завжди перемагає зло. Мистецтво, фільми прагнуть показати, як зробити так, щоб добро перемагало зло і в реальності. Сьогодні наша боротьба - це боротьба добра проти зла, в якій ми відчуваємо підтримку тих, хто стоїть поруч з нами, а, отже, наша перемога буде спільною. Я вірю, що як український фільм переміг на цьому фестивалі, так і ми разом переможемо в цій боротьбі і Україна поверне мир і свою територіальну цілісність», – наголосила пані посол.

Насамкінець Любов Непоп побажала успіху новому кінофестивалю та висловила сподівання, що Україна та Угорщина ще матимуть багато спільних заходів.

Нагадаємо, на площі перед Базилікою св. Іштвана у столиці Угорщини пройшла виставка фотографій, які висвітлюють жахіття спричиненої росією війни в Україні. 

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-