У МВС кажуть, що білорусь може надати «добровольців», які воюватимуть у складі армії рф

У МВС кажуть, що білорусь може надати «добровольців», які воюватимуть у складі армії рф

Укрінформ
Ризики входження громадян білорусі у війну рф проти України наразі є мінімальними.

Про це в ефірі телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Я б сказав, що небезпека входження (білорусів у цю війну – ред.) є мінімальною. Але є два інших аспекти, про які ми також не маємо забувати. Перший момент – все ж таки ворог обстрілює наші позиції з території білорусі, зокрема, Сумщина і Чернігівщина періодично потрапляють під реактивний артилерійський вогонь, і ми це також маємо розуміти», - поінформував він.

Друга історія, за словами представника МВС, пов'язана з тим, що на сьогодні зберігається можливість і більш серйозної атаки. Біля кордонів, десь у 35-40 кілометрах, знаходяться «Іскандери», у тому числі на території білорусі, і їхні ракети можуть бути у будь-який момент випущені по території України.

Читайте також: Ознак підготовки до наступу з боку білорусі не спостерігаєтьсяприкордонники

«І ще одне. Ми бачимо певні можливості того, що білорусь сама по собі і не увійде (у цю війну – ред.). Але вона може надавати добровольців, своїх військових, які будуть входити до складу батальйонно-тактичних груп рф. За великим рахунком, формально це будуть добровольці, які будуть під командуванням генштабу рф, але де-факто ми розуміємо, що це будуть білоруси», - сказав радник міністра внутрішніх справ.

Як повідомляв Укрінформ, 5 серпня речник Нацгвардії Руслан Музичук заявив, що на кордоні із білоруссю не спостерігається формування ударних угруповань.

Фото: Белта

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-