У Нью-Йорку розпочався фестиваль українського сучасного кіно

У Нью-Йорку розпочався фестиваль українського сучасного кіно

Фото
Укрінформ
У Нью-Йорку (США) розпочався перший Літній фестиваль сучасного українського кіно у рамках Всесвітнього благодійного кіномарафону на підтримку України, який до 31 серпня проходитиме в Українському інституті Америки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Нью-Йорку.

Подію відкрилася показом історичної драми "Щедрик" режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко.

Генконсульство подякувало всім, хто долучився до підготовки цього яскравого та важливого заходу, насамперед – українським кіномитцям та організаторам кіномарафону за можливість  презентувати на теренах Америки 11 українських повнометражних різножанрових фільмів.

Зібрані під час фестивалю кошти спрямують на підтримку поранених воїнів-кінематографістів, а також української кіноіндустрії, що потерпає від розв'язаної росією війни.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці Всесвітнього благодійного кіномарафону на підтримку України (CinemAid Ukraine Charity Film Marathon), усі фільми демонструються українською мовою з англійськими субтитрами.

Організатори заходу – Український інститут Америки, МБФ «Мистецька скарбниця», Союз Українок Америки, співорганізатором з української сторони є Асоціація «Дивись українське!», координатори в місті Нью-Йорк – Тетяна Логуш та Юрій Логуш.

З розкладом кінопоказів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, у Генеральному консульстві України в Нью-Йорку відбулася презентація для місцевої преси нового проєкту Українського конгресового комітету Америки (УККА) “Fighting Chance Ukraine”.

Фото: Consulate General of Ukraine in New York / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-