Під консульством рф у Ґетеборзі пройшла акція STOP #terrorussia

Під консульством рф у Ґетеборзі пройшла акція STOP #terrorussia

Фото, відео
Укрінформ
Активісти об’єднання "Stand with Ukraine Gotheburg" (SWUG) провели акцію під консульством росії у шведському місті Ґетеборг у рамках кампанії "STOP #terrorussia".

Про це Укрінформу повідомили у SWUG.

Участь в акції, яка пройшла в неділю, взяло близько 200 осіб. На початку заходу всі бажаючі мали змогу написати чи намалювати перед входом до консульства послання до працівників дипломатичної установи країни-агресора. Під час маніфестації активісти засудили систематичні умисні атаки російських військ проти цивільних об’єктів в Україні, результатом чого стали смерті десятків мирних українців, що є грубим та свідомим порушенням міжнародного права та методів ведення війни. У своїх виступах промовці акції закликали європейську спільноту визнати росію терористичною державою. Також вказувалося на те, що війну проти України веде не просто путін та його оточення, але й прості росіяни, а тому важливим є не знімати колективну відповідальність з росіян.

Під консульством рф у Ґетеборзі пройшла акція STOP #terrorussia / Фото надали організатори зі SWUG

До акції приєдналась також українська школа "Віночок", де навчається щонайменше 180 українських дітей різного віку. Учні школи вшанували пам’ять вбитих російськими терористами дітей хвилиною мовчання, ставши на коліна на прапор України.

Читайте також: У світі стартувала кампанія #terroRussia

"Консульство рф вчергове викликало поліцейських, поскаржившись на те, що велика кількість активістів займають значну територію та знаходяться занадто близько до паркану дипустанови. Правоохоронці переконались, що виклик не має підґрунтя і залишалися до кінця акції, пильнуючи безпеку українців", - повідомили в SWUG.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у світі стартувала кампанія під назвами #terroRussia та #russiaIsATerrorisState, ціллю яких є визнання рф державою-терористом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-