Зеленська разом з українською громадою США вшанувала пам‘ять жертв Голодомору

Зеленська разом з українською громадою США вшанувала пам‘ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська разом з українською громадою Сполучених Штатів взяла участь у церемонії вшанування пам‘яті жертв Голодомору, що відбулася біля Меморіалу жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 рр. у центрі Вашингтона.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в США.

Наголошується, що збереження історичної пам'яті українського народу, посилення солідарності світу з Україною, та максимально широке офіційне визнання Голодомору як геноциду українців радянським комуністичним режимом є одним із ключових пріоритетів України, адже непокаране зло завжди повертається і тоді історія повторюється.

Водночас на фейсбук-сторінці Зеленської йдеться, що меморіал жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні у центрі Вашингтона має вигляд поля колосків, втіленого в бронзі. За кожним із них – чиясь доля й пам’ять про спробу винищення українців.

“Відвідуючи це місце, яке так перегукується з нашим трагічним сьогоденням, де Росія намагається вкотре знищити Україну, я отримала справжній промінчик світла – зустріч з українською громадою у США. Це люди, які й за тисячі кілометрів від батьківщини пам’ятають, хто вони, які знають мову, які в перших лавах, по-волонтерськи, відгукнулися на російський напад і кинулися допомагати батьківщині та співвітчизникам”, – написала Перша леді.

Вона також перефразувала відому притчу: “коли колоски тримаються разом, їх не підкосити й не зламати. Отже, не зламати й нас”.

За інформацією адміністрації президента США, на 19 липня в Білому домі запланована зустріч Олени Зеленської з Джилл Байден. Також програмою візиту Першої леді України передбачені інші зустрічі в американській столиці.

Нагадаємо, перед посольством росії у США розцвіли висаджені активістами «українські» соняшники.

Фото: Посольство України в США / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-