Українці Фінляндії подякували меру Гельсінкі за півпрацю та розповіли про свої досягнення

Українці Фінляндії подякували меру Гельсінкі за півпрацю та розповіли про свої досягнення

Фото
Укрінформ
Товариство українців у Фінляндії подякувало меру міста Гельсінкі Югану Вартіайнену за продуктивну співпрацю та надання гранту на підтримку роботи, а також розповіло про свої досягнення і виклики, з якими стикаються українці у Фінляндії.

Як передає Укрінформ, про це Товариство українців у Фінляндії (ТУФ) повідомило у Фейсбуці.

Зустріч відбулася під час відвідин паном Юганом Центру допомоги українцям, що працює під егідою Товариства.

Серед досягнень ТУФ назвало такі: логістичний центр, платформа Auta Ukrainaa autaukrainaa.fi збору та доставки гуманітарної допомоги, Центр допомоги українцям, Ukrainalainen keskus / Український центр, розлога система контактів із волонтерами в Фінляндії та Україні, ПЛАСТ у Фінляндії / PLAST in Finland, Ukrainalaisen elokuvan päivät/ Ukrainian film days, Український театр у Фінляндії.

Також з мером були обговорені такі виклики: потреба в створенні нових українських освітніх центрів (садочки та школи), підтримка розвитку Українського центру (Ukrainalainen keskus), потреба інтеграції українських педагогів в освітню систему Фінляндії.

«Пан Югана Вартіайнен відзначив важливість підтримки української спільноти, як однієї зі спільнот мультикультурної фінської столиці», – додали у Товаристві.

Нагадаємо, Товариство українців у Фінляндії за підтримки Посольства України провело у Гельсінкі у червні благодійний турнір з мініфутболу «Кубок Єднання».

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ukrainian Association in Finland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-