Діти, які не повернуться у Київ до 1 вересня, навчатимуться дистанційно

Діти, які не повернуться у Київ до 1 вересня, навчатимуться дистанційно

Укрінформ
У Києві школи продовжують підготовку до нового навчального року, і 1 вересня столиця буде готова розпочати навчання офлайн. Діти, які не зможуть повернутися до міста, навчатимуться дистанційно.

Про це повідомила директор Департаменту освіти та науки КМДА Олена Фіданян, інформує пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

«Найголовніше завдання на новий навчальний рік – це безпека учнів та вчителів. Саме ця тема стала основною у підготовці шкіл. У першу чергу, прилеглі до закладів освіти території буде перевірено спеціалістами ДСНС на наявність вибухонебезпечних предметів. Паралельно з цим триває процес перевірки об’єктів укриття шкіл — там мають бути підготовлені запаси води, медикаментів та решти необхідного», - поінформувала директор Департаменту освіти та науки КМДА.

Читайте також: Навчання офлайн: за яких умов школам дозволять роботу з 1 вересня

За її словами, для тих шкіл, де укриття немає, підготовлено і буде перевірено сховище у кроковій доступності. Фіданян зазначила, що на початку навчального року у всіх школах пройдуть необхідні тренування з учителями і дітьми щодо дій під час повітряної тривоги.

Також вона поінформувала, що діти, які з тих чи інших причин не мають змогу повернутися до Києва, навчатимуться дистанційно.

Читайте також: У Міносвіти повідомили, коли розпочнеться навчальний рік у школах та вишах

«Ми розуміємо, що далеко не всі можуть повернутися за парти, а дехто навіть залишився на окупованій території. Саме тому ми маємо бути максимально гнучкими та дати можливість юним українцям продовжити навчання в наших школах і за нашою стандартною програмою», – підкреслила Фіданян.

За інформацією КМДА, наразі підготовка до відкриття 1 вересня ведеться у всіх 422 школах Києва.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня очільник Київської ОВА Олексій Кулеба заявив, що Київщина готується розпочати новий навчальний рік у режимі офлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-