Байден проситиме країни Перської затоки збільшити видобуток нафти

Байден проситиме країни Перської затоки збільшити видобуток нафти

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що звернеться до союзників у регіоні Перської затоки з проханням збільшити щоденний видобуток нафти, аби зменшити її дефіцит і, як наслідок, глобальні ціни на пальне на тлі наслідків російської війни в Україні.

Про це він заявив у четвер під час пресконференції в Мадриді за результатами саміту НАТО, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ні, я не планую просити їх (наслідного принца й короля Саудівської Аравії – ред.), я проситиму про це всі країни Перської затоки, які зберуться (на міжнародній зустрічі в Саудівській Аравії – ред.). І я вже сказав їм, що, на мою думку, вони мають збільшувати видобуток нафти в цілому»,- зауважив американський лідер.

Читайте також: Країни ОПЕК+ домовилися збільшити видобуток нафти

Він висловив переконання, що країни Перської затоки самі дійдуть висновку, що це рішення відповідає їхнім інтересам.

Водночас президент США підкреслив, що його поїздка до регіону Близького Сходу спрямована не лише на збільшення видобутку нафти, а на встановлення миру в регіоні.

Як повідомлялося, внаслідок війни, яку розв’язала росія проти України, більшість країн Заходу відмовилася від закупівлі російської нафти, що призвело до її дефіциту на глобальному ринку та до помітного зростання цін на пальне по всьому світу. Очікується, що рішення країн Перської затоки збільшити щоденний видобуток нафти зможе зменшити ціни на пальне.

Читайте також: США просять Південну Корею підтримати обмеження цін на російську нафту - ЗМІ

Водночас це рішення здебільшого залежить від Саудівської Аравії, яка є другим у світі виробником нафти та неофіційно очолює організацію країн-експортерів нафти ОПЕК. Складність досягнення домовленості з цією країною полягає в тому, що адміністрація США раніше оголосила «вигнанцем» наслідного принца Саудівської Аравії через його пряму причетність до жорстокого вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, який критикував саудівську владу у газеті The Washington Post.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-