Українки в Латвії відкрили ресторан української кухні і допомагають ЗСУ

Українки в Латвії відкрили ресторан української кухні і допомагають ЗСУ

Фото
Укрінформ
Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк відвідала у Ризі українок, які відкрили ресторан української кухні, працюють і допомагають ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це вона розповіла у Фейсбуці.

«Була дуже рада познайомитися і поспілкуватися з командою, яка так смачно готує, вкладає свою душу в цю справу та поширює українські кулінарні традиції в Ризі! Вони ще й допомагають ЗСУ. На перші зароблені гроші придбали і передали нашим військовим позашляховик і партію гуманітарного вантажу», - зазначила автор посту.

Вона додала, що головний рецепт ресторану української кухні StockPot - «Смачно, як у бабусі!». Серед місцевих цей заклад отримав назву "Український борщ". Допомогли з відкриттям і роботою волонтер Гіртс Славіньш та власник приміщення Річард Джонсон.

«У ресторані працюють українки з числа переміщених осіб під керівництвом Тетяни Веребової з міста Кропивницький. Найпопулярніші страви – вареники, сирники, український борщ. Це вже сімейний бізнес, бо долучаються до роботи діти та онуки наших жінок. До ресторану також часто приходять працівники і працівниці Міністерства оборони Латвії. Місце набуває усе більшої популярності», - поінформувала Кондратюк.

Читайте також: У Ризі почали створювати художні мозаїки на основі картин Примаченко

Парламентська делегація разом з послом України в Латвії Олександром Міщенком отримали теплі враження від знайомства з колективом українського ресторану, додала Кондратюк.

За інформацією МВС Латвії, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну зареєстровано близько 32 000 біженців, майже 26 000 з них отримали дозвіл на проживання з правом на працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-