У Стамбулі відбувся благодійний показ фільму «Толока»

У Стамбулі відбувся благодійний показ фільму «Толока»

Укрінформ
У Стамбулі відбувся благодійний показ фільму Михайла Іллєнка «Толока», організований Генеральним консульством України в Стамбулі в кооперації з асоціацією «Дивись українське», за підтримки муніципалітету Бейолу.

Про це повідомив генконсул України в Стамбулі Роман Недільський, передає Укрінформ.

«Цей фільм, наче притча, яка пролітає крізь століття історії України, відтворює її драматичні та героїчні епізоди. Кожне важке випробування руйнує хату головної героїні фільму Катерини. Але вона вперто, як і багато поколінь українців, знову й знову піднімає її з руїн. Україна сьогодні переживає драматичний, але водночас дуже героїчний час. Ми стоїмо! І ми обов’язково теж відновимо нашу державу і більше ніколи й нікому не дозволимо зруйнувати її», - написав Роман Недільський.

Нагадаємо: "Толока" режисера Михайла Іллєнка – це фільм-притча за мотивами балади Тараса Шевченка "У тієї Катерини хата на помості", дія якого охоплює понад 400 років і 14 важливих фрагментів історії України. Толока є символом об'єднання українців у часи складних історичних випробувань.

У ролях: Іванна Іллєнко, Дмитро Лінартович, Богдан Бенюк, Олег Примогенов, Сергій Романюк, Мирослав Гай, Дмитро Рибалевський, Василь Кухарський, Костянтин Войтенко, Тетяна Нагірняк, Євгенія Конюх.

Режисер та автор сценарію – Михайло Іллєнко. Оператор – Олександр Кришталович. Композитор – Роман Вишневський. Художник-постановник – Роман Адамович, Микола Кіщук. Стрічку створено компанією "Іллєнко Фільм" за підтримки Держкіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-