Зеленська подякувала українцям за кордоном за Марш вишиванок

Зеленська подякувала українцям за кордоном за Марш вишиванок

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська подякувала українській діаспорі за Марш вишиванок.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська написала у Телеграмі.

Вона зауважила, що війна змінює і розставляє пріоритети. Так, щорічний Марш вишиванок, що зазвичай є світлим, добрим святом єднання української діаспори, у Лондоні цього року став Маршем матерів, що хочуть миру для своїх дітей.

«Понад тисячу жінок вийшли на вулиці, вимагаючи зупинити терор, ґвалтування, катування. Дати їхнім чоловікам, які лишилися вдома, зброю, щоб вони могли боронити Україну і європейські кордони. Бо вишиванка нині зі святкового строю перетворилася на оберіг, що захищає нас від війни», – підкреслила пані Зеленська.

Перша леді нагадала, що тисячі українців підтримали їх у Празі – там традиційний парад вишиванок, що проходить у третю неділю травня, жовто-блакитною хвилею протесту пройшовся містом. З прапорами України та ЄС люди дякували Чехії за допомогу. Стверджували: місце України завжди було і буде у Європі.

«Люди, що пройшли разом війну, назавжди стають побратимами. Наші країни теж проходять цю війну разом – тож дякуємо, побратими, за підтримку», – наголосила вона.

Нагадаємо, Конгресу українців Канади у рамках безпрецедентної кампанії, до якої були залучені Сенат та Палата громад Канади, а також всі провінційні та територіальні законодавчі збори, поширив між представниками канадської влади понад 1100 стрічок у стилі вишиванки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-