Зеленський призначив Олексія Кулебу головою Київської ОДА

Зеленський призначив Олексія Кулебу головою Київської ОДА

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський призначив головою Київської обласної державної адміністрації Олексія Кулебу замість Олександра Павлюка.

Як передає Укрінформ, відповідні укази № 353/2022 та № 352/2022 були опубліковані на сайті Президента.

У пресслужбі ОП зазначають, що очолюючи Київську ОДА, Павлюк зміг посилити взаємодію між військовими, виконавчою владою та органами місцевого самоврядування в регіоні. З використанням військового досвіду роботи в складних умовах протистояння ворогу навколо Києва були створені нові потужні оборонні лінії.

Зокрема, саме під час головування Павлюка Київська область була повністю звільнена від російських загарбників. Одразу після цього розпочалася робота з відновлення інфраструктури регіону, розмінування території, розчищення завалів, відновлення дорожньої та критичної інфраструктури, повернення електропостачання, води та газу в будинки на територіях, що були під окупацією.

Читайте також: Президент призначив голову Берегівської РДА на Закарпатті

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 15 березня призначив колишнього командувача Операції об'єднаних сил Олександра Павлюка керівником Київської обласної військової адміністрації. До цього її вже очолював Олексій Кулеба.

Олексій Кулеба народився 1983 року в Києві. У 2005-му закінчив Київський національний економічний університет (магістр з міжнародної економіки). У 2005-2008 роках був аспірантом Національної академії державного управління при Президентові України. Кандидат наук з державного управління. Викладав правознавство в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Був радником на громадських засадах генерального директора комунального підприємства з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду Києва «Плесо». Обіймав посаду директора Департаменту міського благоустрою КМДА. Має досвід підприємницької діяльності.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-