У Румунії діаспора організувала нові акції протесту проти війни росії в Україні

У Румунії діаспора організувала нові акції протесту проти війни росії в Україні

Фото
Укрінформ
Союз українців Румунії організував нові акції протесту проти війни путінського режиму в Україні – мітинги під гаслом «День ганьби росії» відбулися перед посольством росії в Бухаресті, а також у Тімішоарі та Лугожі.

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

Зауважується, що разом з членами СУР в акціях протесту взяли участь українські біженці, які знайшли тимчасовий прихисток у Румунії, а також члени низки румунських громадських об’єднань.

«Учасники скандували гасла проти війни та проти володимира путіна. Вони вимагали негайного припинення війни та припинення злочинів проти людяності. Люди мали плакати з гаслами румунською, українською та англійською мовами, як, наприклад: «9 травня – день ганьби росії», «Ні війні», «Зупиніть російську агресію», «путін злочинець», «Припиніть фінансувати війну» тощо і розгорнули великі прапори України», – повідомили в СУР.

Захід відбувся у відповідь на заклик Світового конґресу українців до всього світу організувати подібні протести в той час, коли в Москві триває підготовка до щорічного святкування 9 травня – Дня перемоги Радянського Союзу над нацистською Німеччиною у Другій світовій війні.

У СУР наголосили, що після початку війни 24 лютого, дії росії, в тому числі звірства російських військ в Україні були засуджені на всіх заходах, організованих Союзом українців Румунії у всіх повітах компактного проживання етнічних українців.

Нагадаємо, члени СУР разом з Асоціацією «21 грудня 1989 року» взяли участь в акцій протесту проти війни в Україні, яка відбулася біля посольства росії в Бухаресті.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: СУР / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-