Понад 4 тис. американців за дві доби подали заявки на спонсорство біженців з України

Понад 4 тис. американців за дві доби подали заявки на спонсорство біженців з України

Укрінформ
Служба з громадянства й імміграції США (USCIS) заявила, що за перші дві доби роботи спеціального вебсайту вже понад чотири тисячі американців подали заявки на спонсорство українських біженців у Сполучених Штатах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«З моменту запуску порталу, USCIS отримала понад 4000 заповнених декларацій про фінансову підтримку від заявників, які погоджуються підтримати громадян України або їх найближчих родичів у рамках ініціативи «Єднаємося для України», – заявив речник відомства Метью Бурк.

Зазначається, що українські заявники пройдуть сувору безпекову перевірку. Ба більше, українці, які бажають приїхати до США, також повинні були проживати в Україні станом на 11 лютого.

Спонсорам українських біженців також необхідно буде пройти безпекову перевірку.

Немає обмежень щодо кількості осіб, яких особа чи група може спонсорувати, але у Службі оцінюватимуть їхні фінансові можливості підтримати українців.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство національної безпеки минулого тижня оголосило про ініціативу Uniting for Ukraine («Єднаймося для України»), яка дозволяє американцям виступати спонсорами українських біженців у США.

25 квітня у США запустили вебсайт, на якому американці можуть подавати заявки на спонсорство українців, які тимчасово шукають притулку в цій країні.

Сергій Калугін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-