В Анкарі відбулося Великоднє богослужіння та освячення пасок

В Анкарі відбулося Великоднє богослужіння та освячення пасок

Укрінформ
В Анкарі сьогодні відбулося Великоднє богослужіння та освячення пасок, яке провів священник Вселенського Патріархату отець Харлампій.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Осяйна вість воскресіння» і наш клич «Христос Воскрес!» сьогодні лунають поряд із жахливим звуком зброї, жахливими криками невинних жертв військової агресії та тяжким становищем біженців, серед яких є багато невинних дітей. Усі ці проблеми ми бачили на свої власні очі під час недавнього візиту до Польщі, куди втекла переважна більшість українських біженців. Ми стоїмо і страждаємо поруч із благочестивим і мужнім народом України, що несе тяжкий хрест», - зачитав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар послання Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія.

У тексті також йшлося про те, що для християн неможливо уявити мовчання перед знищенням людської гідності.

«Разом із жертвами військового конфлікту, «найбільшою жертвою» війни є людство, яке не зуміло викорінити війну протягом своєї тривалої історії. Війна не тільки не вирішує проблеми, але й фактично створює нові та ще складніші. Вона сіє розкол і ненависть, посилює розбрат між народами. Ми твердо віримо, що людство здатне жити без війни та насильства», - йдеться у зверненні Варфоломія.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю українці в Стамбулі прикрасили Великоднє дерево у Вселенському Патріархаті на Фанарі в Стамбулі, взяли участь у Великодньому богослужінні, освяченні пасок та поспілкувалися з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Цьогоріч офіційну листівку Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія прикрасили малюнком Євгенії Хижняк, яка приїхала в Стамбул, рятуючись від війни рф проти України.

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-