Українська громада прикрасила Великоднє дерево у Вселенському Патріархаті

Українська громада прикрасила Великоднє дерево у Вселенському Патріархаті

Фото, відео
Укрінформ
Українці в Стамбулі прикрасили Великоднє дерево у Вселенському Патріархаті на Фанарі в Стамбулі, взяли участь у Великодньому богослужінні, освяченні пасок та поспілкувалися з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Про це повідомляє власкор Укрінформу в Туреччині.

«Ми постійно молимося за Україну та Український народ, постійно говоримо про Україну. Ми слідкуємо за новинами з України. Ми завжди з вами. Дякуємо, що ви завжди поруч, завжди в церкві з нами. Христос Воскрес», - сказав під час спілкування з українською громадою Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій.

Діяаспоряни подякували Вселенському Патріарху за молитви та підтримку України й Українського народу.

Українська громада в Стамбулі вже кілька років поспіль до Великодня облаштовує на території Вселенського Патріархату Великоднє дерево, яке прикрашає писанками, виготовленими власноруч.

23 квітня святкове Великоднє богослужіння відбулося в турецькій Бурсі, що на північному заході країни. Його звершив священник Вселенського Патріархату митрополит Прусський Іоакім.

Сьогодні Великоднє богослужіння відбудеться в Анкарі.

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч офіційну листівку Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія прикрасили малюнком Євгенії Хижняк, яка приїхала в Стамбул, рятуючись від війни рф проти України.

Фото: Генконсульство України в Стамбулі, Вселенський Патріархат, Тетяна Фецан, Вікторія Афсар.

Відео: Генконсульство України в Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-