Союз українок Америки вимагає спростування інформації в інтерв'ю телеканалу «Аверс»

Союз українок Америки вимагає спростування інформації в інтерв'ю телеканалу «Аверс»

Укрінформ
Союз українок Америки (СУА) вимагає спростування від волинського телеканалу «Аверс» щодо перекручування інформації про гуманітарну допомогу в інтерв’ю із Зоряною Боднар, представницею громадської організації «Союз українок».

Про це в Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Голова Союзу українок Америки Наталія Павленко зробила офіційну заяву щодо висловлювання Зоряни Боднар в інтерв'ю телеканалу «Аверс». Нагадаю, на основі неперевіреної інформації луцька ТРК «Аверс» зняла маніпулятивний сюжет про те, що Львівська ОВА начебто причетна до розкрадання гуманітарної допомоги, а львівське видання «Четверта студія» поширило його», - написав Козицький.

До повідомлення прикріплений лист від голови СУА Наталії Павленко, в якому йдеться, що Союз Українок звернув увагу на сюжет та публікацію від вищевказаних ЗМІ. Вона зазначила, що в інтерв’ю телеканалу «Аверс» Зоряна Боднар ніколи не зазначала, що говорить від імені СУА. За словами Боднар, вона намагалася знайти гуманітарну допомогу, яку її відділ СУА направив до України через Meest США. Жодним іншим чином організація не згадувалася.

«На жаль, медіа вирішило спотворити зміст інтерв’ю з пані Боднар і вхопитися за деталь про нашу організацію. Ми вимагаємо від телеканалу «Аверс» і його репортерів видати спростування стосовно цього перекручування фактів», - додала Павленко.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 22 квітня начальник Львівської ОВА Максим Козицький заперечив інформацію про розкрадання гуманітарної допомоги від Союзу Українок Америки, про яку повідомляла в сюжеті ТРК «Аверс». Він наголосив, що Львівська ОВА за весь воєнний період не отримувала жодних гуманітарних вантажів ні від СУА, ні від інших юридичних чи фізичних осіб зі США. «Інформація, яку поширили згадані медіа, має всі ознаки фейкової атаки на керівництво адміністрації області», - додав він.

Наразі публікації про звинувачення очільника Львівської ОВА в розкраданні гуманітарної допомоги із США зазначені вище ЗМІ видалили зі своїх ресурсів.

Нагадаємо, у лютому Союз українок Америки передав стипендію 98-річній українці Дарії Гусяк.

Фото: meest-online.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-