У Японії на знак солідарності запустили поїзд у кольорах прапора України

У Японії на знак солідарності запустили поїзд у кольорах прапора України

Фото
Укрінформ
Місцева залізниця в префектурі Каґава, що на заході Японії, запустила на знак солідарності з Укрзалізницею синьо-жовтий поїзд і зробили написи англійською мовою «Ми стоїмо з вами» та «Українським залізничникам, які захищають життя людей».

Як передає Укрінформ, про це повідомила всесвітня служба японської громадської медіаорганізації NHK – NHK World-Japan.

 

«Для двовагонного потягу електричної залізної дороги Такамацу-Котохіра було використано синьо-жовте покриття. Потяг почав курсувати між станціями Такамацу-Чікко та Котохіра у вівторок. Зазвичай його кольорами є білий і жовтий», – йдеться в повідомленні.

Видання зауважує, що ідея належить Імаі Кьоко, співробітниці залізничної компанії. Імаі була глибоко вражена тим, як працівники залізниці в Україні працюють над перевезенням великої кількості евакуйованих людей і доставкою необхідної допомоги. Вона зазначила, що буде рада, якщо цей крок допоможе людям задуматися про труднощі України та мир.

Планується, що потяг буде курсувати до середини листопада. Залізнична компанія також збирає пожертви, які планує надіслати до посольства України в Токіо.

«Одна з пасажирок сказала, що їй подобаються антивоєнні меседжі на потязі. Вона додала, що була здивована такою ініціативою місцевої залізниці», – додали в NHK World-Japan.

Нагадаємо, у Японії музиканти-аматори закликали підтримати Україну на благодійному концерті.

У березні у Токіо відбувся мітинг на підтримку України, у якому взяли участь українці, росіяни та японці. 

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Hirano Takashi / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-