У Мехіко українські та мексиканські сім'ї пройшли маршем протесту

У Мехіко українські та мексиканські сім'ї пройшли маршем протесту

Фото
Укрінформ
Українські та мексиканські сім'ї, які проживають у Мехіко, пройшли маршем від Ангела Незалежності до посольства Росії на знак протесту проти російського військового вторгнення в Україну та воєнних злочинів, скоєних військовими рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Мексиці.

За повідомленням, перед монументом Ангела Незалежності учасники акції влаштували сцену, що висвітлює жахіття на вулицях Бучі, де загинули сотні людей. Ця вистава повторилася і тоді, коли вони прибули до російського посольства.

«Протестувальники стояли на землі зі зв'язаними руками, пофарбованими в червоний колір, щоб імітувати кров, пролиту безневинними мирними жителями, які загинули під час різанини в Бучі, влаштованої російськими військовими, які окупували місто.

Нагадаємо, українська громада і друзі з Мексики та всього світу у день Героїв Небесної Сотні та восьмих роковин початку збройної агресії Росії проти України забарвили центр Мехіко у блакитно жовтий колір із закликом на підтримку України в умовах зростаючої військової загрози з боку РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область уже були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська, з якого щодня проводиться евакуація населення, росіяни вдарили двома ракетами, у наслідок чого загинули понад 50 людей, більше ніж 100 отримали поранення.

Фото: Посольство України в Мексиці / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-