У Варшаві відбувається кіномарафон українських фільмів

У Варшаві відбувається кіномарафон українських фільмів

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві 9-10 квітня проходять спецпокази знакових для українського кіно фільмів.

У межах благодійного кіномарафону CinemAid Ukraine Charity Film Marathon у варшавському кінотеатрі Kinoteka показано вісім українських кінострічок, передає кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо, що польська сторона була одним з ініціаторів цього кіномарафону. Важливо, щоб нас зрозумів світ, зрозуміла Європа, відчула наш біль, побачила нашу історію. Для цього потрібно показувати не лише фільми, але й музику, народне мистецтво», – повідомила у коментарі агентству українська актриса Ірина Саніна.

Водночас українська актриса Вікторія Спесивцева наголосила, що теперішній трагічний поворот історії і те все, що зараз відчувають українці у зв'язку з агресією росії, Україна вже не раз переживала у своїй історії.

«Але ми виживали, несли свою культуру та ідентичність і доводили світу, що ми інші (від росіян – ред.).

Фільми демонструються українською мовою з польськими субтитрами. Зібрані кошти будуть перераховані на три напрямки: до фонду «Повернись живим», на підтримку кіноіндустрії країни під час війни, на допомогу постраждалим від війни кінематографістам та їхнім сім'ям.

Також під час марафону відбудуться благодійні покази українських фільмів на онлайн-платформі mojeekino.pl (перегляд доступний на території Польщі).

Подія відбувається під патронатом Посольства України у Польщі. Організатори заходу – Державне агентство України з питань кіно, кінофестиваль Ukraina! Festiwal Filmowy, Польський інститут кіно та кінотеатр Kinoteka.

У рамках кіномарафону демонструються кінострічки «Поводир» режисера Олеся Саніна, «Додому» Нарімана Алієва, «Із зав'язаними очима” Тараса Дроня, «Погані дороги» Наталки Ворожбит, «Щедрик» Олесі Моргунець-Ісаєнко, «Атлантида» Валентина Васяновича, «Черкаси» Тимура Ященка.

Як повідомляв Укрінформ, CinemAid Ukraine Charity Film Marathon розпочався 31 березня у столиці Туреччини Анкарі показом фільму Михайла Іллєнка «Толока».

CinemAid Ukraine Charity Film Marathon – серія показів українського кіно за кордоном на підтримку України. Благодійний кіномарафон ініційований Держкіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією «Дивись українське», Українською Кіноасоціацією, ГО «УкрКіноФест», ГО «Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії», ГО «Нарешті», БО БФ «Двері» та ГО «Центр розвитку креативних індустрій».

Нагадаємо, у варшавському музичному театрі відбулася мистецька акція «Для України»

Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-