В Анталію сьогодні буде евакуйовано першу групу дітей-сиріт з України

В Анталію сьогодні буде евакуйовано першу групу дітей-сиріт з України

Укрінформ
В Анталію сьогодні евакуюють першу групу дітей-сиріт з України та їхніх опікунів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію, отриману в Посольстві України в Туреччині.

«Сьогодні ввечері до Анталії з Польщі прибуде перша група у складі дітей-сиріт з України та опікунів. Загалом 185 осіб. З міркувань безпеки цю групу спочатку було евакуйовано в Польщу, звідки прямим рейсом буде доправлено в Анталію», - повідомили в посольстві.

Прибуття літака очікують сьогодні ввечері.

В Україні організацією та координацією процесу евакуації займається Офіс першої леді Олени Зеленської, в Туреччині - Посольство України в Анкарі, Консульство України в Анталії, представники українського бізнесу в країні та української діаспори в Анталії.

Загалом планується евакуювати з України в Туреччину близько 3 тисяч дітей-сиріт.

Як повідомляв Укрінформ, українська громада в Туреччині кілька днів тому почала збір необхідних речей для розміщення та перебування українських дітей в Анталії. Прибулих буде розміщено в готелі, на закритій території.

На разі волонтерами української громади Анталії завершено збір дитячих ліжечок та стільчиків для годування. Залишається актуальним збір ходунків, столів та стільців, підгузків та засобів гігієни, коштів для закупки продуктів харчування.

Також для участі у проєкті з надання волонтерської допомоги дітям-сиротам, що прибуватимуть в Анталію, запрошують громадян з досвідом роботи у сферах: туризму (розселення, урегулювання нетипових ситуацій), логістики, організації розваг та занять з розвитку, закупки продуктів харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-