У Ризі починає працювати Єдиний центр підтримки для жителів України

У Ризі починає працювати Єдиний центр підтримки для жителів України

Укрінформ
У понеділок, 7 березня, у ризькому Будинку конгресів починає працювати Єдиний центр підтримки для жителів України, рішення про відкриття якого ухвалила минулого тижня Ризька дума.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Центр підтримки створюється з метою надання в одному місці будь-якої можливої ​​допомоги громадянам України та їхнім сім'ям, які покидають Україну або не можуть повернутися туди через розв'язану Росією війну.

Як повідомили в управлінні по зв'язках Ризької думи, центр працюватиме за принципом «агенції однієї зупинки». Таким чином, українські біженці зможуть після прибуття до Латвії отримати всі необхідні послуги чи консультації державних і муніципальних установ та громадських організацій в одному місці.

У центрі підтримки насамперед надаватимуть соціальну допомогу, і вирішуватимуть питання, пов'язані з освітою. Тут працюватимуть соціальний працівник, спеціаліст з обслуговування клієнтів, а також спеціаліст з освіти. Соціальний працівник допоможе оформити заяву на отримання допомоги та соціальної допомоги, а спеціаліст з питань освіти надаватиме консультації щодо порядку запису дітей до школи та дитячого садка.

Також у центрі підтримки видаватимуть продуктові набори.

У єдиному центрі підтримки працюватиме Державна прикордонна охорона, завданням якої стане обробка даних про людей, які прибули до Латвії. Незалежно від того, яким шляхом людина прибула до Латвії — самостійно чи за допомогою друзів та родичів, про це потрібно негайно повідомити прикордонній охороні.

Координацію житлових питань покладено на фахівців Державної пожежно-рятувальної служби.

Спеціалісти Управління у справах громадянства та міграції допоможуть на місці розібратися з візами та документами, що засвідчують особу. Державне агентство зайнятості надаватиме консультації з питань працевлаштування.

Українських біженців приймають не лише у столиці, а й у латвійських регіонах. На позачерговому засіданні Вентспілської думи на підтримку біженців з України зарезервували 100 тис. євро. Соціальна служба Вентспілса займатиметься соціальною допомогою; Управління освіти допоможе школярам; компанія, що управляє державною нерухомістю, і Комбінат благоустрою Вентспілса організують розміщення біженців та роздачу їжі. Північнокурземська регіональна лікарня та Вентспілська поліклініка забезпечать медичну допомогу, Вентспілський цифровий центр розповість мешканцям про кібербезпеку і забезпечить її.

У центрі міста для цього виділено спеціальне приміщення. У ньому розміститься Вентпілське українське культурне товариство «Кобзар» та інші недержавні організації, які займатимуться, зокрема, збором пожертвувань для України.

Як повідомлялося, 24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу і Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Станом на 7 березня триває 12 доба боротьби з російськими загарбниками.

Фото: delfi.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-