На акції у Страсбурзі вимагали від Росії зупинити війну проти України

На акції у Страсбурзі вимагали від Росії зупинити війну проти України

Фото
Укрінформ
Українці в Страсбурзі провели мітинг під консульством РФ, вимагаючи від Росії забиратися геть з України.

Як передає власний кореспондент Укрінформ, представники української громади, протестуючи під російським диппредставництвом, вимагали припинити війну і вбивства в Україні.

Вони наголошували, що Росія має бути покарана за бомбардування мирних жителів, скандуючи: “Путін — вбивця!”, “Раша — домой!”, “Вбивці!”, “Ганьба!” тощо.

На мітинг люди принесли парасольки — як символ захищеного неба. Протестувальники окремо вимагали від Європейського Союзу “закрити небо” над Україною, щоб захистити від бомбардування.

На акції у Страсбурзі вимагали від Росії зупинити війну проти України / Фото: Олена Милосердова

У будівлі російського консульства, незважаючи на робочий день, всі віконниці на вікнах були зачинені наглухо. Такий «мертвий» вигляд будинок росіян має щоразу, коли біля нього відбуваються акції протесту. Також це єдиний будинок, який, крім власного паркану, відокремлений від спільного міського простору загороджувальними металевими конструкціями.

В той же час на багатьох будівлях Страсбурга, особливо публічних установах і закладах, а також представництв різних держав, встановлені прапори України.

Читайте також: Українці у Вашингтоні вийшли на акцію підтримки України

Наступну масштабну антиросійську акцію українці запланували провести в Страсбурзі у неділю.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-