У Ризі в суботу пройде велика хода «Разом за Україну! Разом проти Путіна!»

У Ризі в суботу пройде велика хода «Разом за Україну! Разом проти Путіна!»

Укрінформ
У латвійській столиці 5 березня від пам'ятника Свободи розпочнеться хода «Разом за Україну! Разом проти Путіна!» на підтримку боротьби українського народу за збереження своєї свободи та демократії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Хода розпочнеться від пам'ятника Свободи об 11:00 та завершиться біля посольства України. На час маршу перекриють кілька бульварів. Навпроти посольства буде зібрана сцена, перед глядачами виступатимуть відомі громадські діячі, серед яких сьомий президент Латвії Валдіс Затлерс, діячі культури. Очікується виступ перших персон держави, починаючи з президента Егілса Левітса.

Читайте також: Латвія відправила 30 вантажівок з допомогою для українських військових

Також біля посольства України буде розгорнутий 30-метровий жовто-синій прапор. Під час акції бажаючі зможуть висловити свій протест проти війни та засудження тих, хто приймав рішення про її початок, пікетуючи посольство РФ.

За ходом заходу можна буде стежити на Латвійському TV, порталі новин національного телерадіомовлення LSM.LV та по Latvijas Radio.

Акцію організовують кілька громадських організацій країни на чолі з латвійським Громадянським альянсом. В ній візьмуть участь діаспорні організації, включаючи Конфедерацію українців Латвії «Віче», латвійське Товариство підтримки України / Ukrainas atbalsta biedriba.

Очікується, що на захід прийдуть 10 тисяч осіб.

Учасникам маршу пропонують принести із собою прапори України, Латвії або включити в одяг кольори прапора України. Організатори також закликають людей відобразити подію на фото або відео та розмістити в соцмережах із використанням тегів #StandWithUkraine #GloryToUkraine.

24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна надіслала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-