З Туреччини в Україну прямують шість вантажівок з гуманітарною допомогою

З Туреччини в Україну прямують шість вантажівок з гуманітарною допомогою

Укрінформ
З Туреччини в Україну прямують шість вантажівок з гуманітарною допомогою, зібраною діаспорою в Туреччині, турецькими бізнесменами, небайдужими громадянами Туреччини та інших країн.

Про це Укрінформу повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

«Вчора ввечері з Туреччини в Україну вирушив гуманітарний вантаж - це 120 тонн ліків та медичних засобів, продуктів харчування, предметів першої необхідності, засобів гігієни, одягу та іншого, що може знадобитися нашим захисникам та захисницям, цивільним у зонах бойових дій, біженцям, - усім хто через війну, розв’язану Росією проти України вимушено потерпає від нестачі найнеобхіднішого», - сказав Василь Боднар.

Посол України в Туреччині подякував усім, хто допомагав продуктами, речами, ліками і т.д., брав участь у сортуванні та пакуванні гуманітарного вантажу та тим, хто допоміг коштами, перерахувавши їх на спецрахунки, відкриті посольством України в Туреччині.

У перші дні з початку російської агресії Посольство України в Туреччині, Генконсульством України в Стамбулі та Консульством України в Анталії було організовано збір та сортування гуманітарної допомоги. На разі налагоджено постійну відправку гуманітарних вантажів до кордонів України, звідки вона прямувати в ті куточки України, де є найбільша необхідність. Збір триває.

«Ми вдячні за цей прояв безмежної солідарності та підтримки України та Українського народу, наших воїнів з боку української громади в Туреччині, громадян Туреччини та інших країн. Ми всі, кожен на своєму місці, ведемо боротьбу з агресором та підтримуємо тих, кому зараз найскладніше. Продовжує надходити гуманітарна допомога та фінансова на спецрахунки, спеціально відкриті посольством, телефони посольства не замовкають. Дякую всім. Ми продовжуємо збирати допомогу, долучайтеся», - закликав посол України в Туреччині.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.  Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Розв’язана Росією війна проти України спричинила гуманітарну кризу. Мільйон біженців виїхали з України за тиждень після того, як Росія вторглася в країну.

Фото: Генконсульство України в Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-