Україну підтримали на EXPO 2020 в Дубаї

Україну підтримали на EXPO 2020 в Дубаї

Фото
Укрінформ
Представники української громади в ОАЕ, а також учасники з різних країн, що беруть участь у Всесвітній виставці Expo 2020 Dubai, підтримали Україну в знак протесту проти війни Російської Федерації в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Емірати Сьогодні

Зазначається, що в українському павільйоні на EXPO українці з різних еміратів ОАЕ співали гімн України та інші пісні, читали вірші, роздавали стрічки з символікою України.

Ініціатором та організатором зустрічі виступила українська спортсменка, чемпіонка світу з фрідайвінгу Наталія Жаркова за підтримки директора українського павільйону Івана Сидоренка.

Учасниками зустрічі також стали солістки Ансамблю української пісні і танцю в ОАЕ «Червона калина», учні Української школи в ОАЕ «Софія» (Дубай), учасники фейсбук-групи "Українці в Еміратах", українці з Дубаю, Абу-Дабі, Шарджі, Аджману та Рас-аль-Хейми. 

Маленька Галія аль Балуши, у якої мама з України, а тато з ОАЕ заспівала пісню «Не ламай калину».

У павільйоні також роздавали жовто-блакитні стрічки, які привезли активісти. За словами працівників павільйонів, відвідувачі з різних країн продовжують запитувати про українську символіку, тому вони просять тих, хто має можливість, привозити в павільйон жовто-блакитні стрічки.

Окрім того, Україну підтримали представники інших павільйонів на ЕХРО 2020.

Павільйон Італії першим засвітився кольорами України. 

Павільйон Чехії тримає прапор України високо на флагштоці поруч зі своїм. 

Павільйон Польщі обрав креативний шлях – на майстер-класі для дітей вони розмальовували сердечка-наліпки з українським прапором. І тисячі людей ходили виставкою з нашими сердечками.

Читайте також: У Брюсселі протестували проти агресії РФ та за євроінтеграцію України

Українська діаспора у подальшому планує показ документальних фільмів про Україну у павільйоні.

Як відомо, на знак солідарності з Україною визначні культурні та природні об’єкти, великі будівлі по всьому світу підсвічують синьо-жовтими кольорами українського прапора.

В Україні сьому добу триває війна - 24 лютого президент країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська щодня обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки, гинуть мирні жителі.

Суддя Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що розпочне розслідування воєнних злочинів Росії в Україні.

Фото: ukraine.expo2020, Емірати Сьогодні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-