У Норвегії діаспора влаштувала масштабні акції на підтримку України

У Норвегії діаспора влаштувала масштабні акції на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
У Норвегії 26 лютого українці влаштували мітинг проти війни в Україні на площі Eidsvolls, що перед парламентом Норвегії в Осло.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила місцева активістка, викладачка в українській школі «Еллісів» в Осло Ніна Хаген.

Також, як поінформувало Посольство України в Норвегії, у суботу безпрецедентні за масштабами мирні демонстрації на підтримку України та засудження російської агресії відбулися у всіх найбільших містах країни.

"Учасники вимагали від влади Норвегії надати Україні дієвої допомоги та зробити все можливе для припинення агресії Росії", - йдеться в дописі.

Дипустанова подякувала всім небайдужим громадянам за їхню позицію, а також Ukrainsk Forening Øst-Norge / Українська громада Східної Норвегії та Українська громада в Норвегії Den ukrainske forening i Norge за організацію.

Нагадаємо, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України за підтримки усього народу мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 5300 осіб.

Фото: Nina Hagen / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-