У Лісабоні відбудеться акція «Живий ланцюг», щоб показати єдність Португалї і України

У Лісабоні відбудеться акція «Живий ланцюг», щоб показати єдність Португалї і України

Укрінформ
У суботу, 26 лютого, у Лісабоні на тлі широкомасштабного військового вторгнення Росії в Україну відбудеться акція «Живий ланцюг», яка простягнеться від палацу Президента Португалії до будівлі Посольства України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

«Дорогі брати і сестри! З ініціативи наших друзів португальців, сьогодні, 26-го лютого, о 17:00 просимо долучитися до «Живого ланцюга» від палацу Президента Португалії (Rua de Belém, через rua do Jerónimo, av. Restelo до Av. das Descobertas, де розташоване Посольство України», – йдеться в дописі.

Мета акції: показати єдність Португалії та України, як також закликати до єдності цілої Європи – від Лісабону до Києва.

Садоха просить усіх заздалегідь приїжджати та розходитися по курсу, намальованому на мапі.

Нагадаємо, 24 лютого під Посольством Росії в Португалії та біля Мерії Лісабону, яка була підсвічена кольорами українського прапора, відбулися масові акції протесту проти російського вторгнення в Україну.

Як повідомлялося, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Фото: Акція у Лісабоні 24 лютого / Embaixada da Ucrânia na República Portuguesa 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-