Всесвітній конгрес кримських татар закликав кримських татар боротися

Всесвітній конгрес кримських татар закликав кримських татар боротися

Укрінформ
Всесвітній Конгрес кримських татар закликав по всьому світу, кримськотатарські неурядові організації та держави світу, які поважають закон і права людини, і все людство, боротися всіма засобами проти нападу Росії проти України і припинити окупацію.

Про це йдеться в заяві Всесвітнього Конгресу кримських татар «Про окупацію Росією України» від 24.02.22, передає кореспондент Укрінформу.

«Як Всесвітній конгрес кримських татар, ми закликаємо кримських татар, їхні неурядові організації та держави світу, які поважають закон і права людини, і все людство, боротися всіма засобами проти цього нового нападу імперіалістичної Росії проти України і припинити окупацію. Найближчі дні неодмінно повинні показати часи, коли російську державу та її чиновників, винних у масових вбивствах і геноциді, судитимуть перед судом, перед совістю людства. Кримськотатарський народ не здасться, Україна не здасться», - йдеться в документі.

Вказується, що процес, який розпочався 8 років тому з окупації Криму, сьогодні, після нападу Росії, з метою окупувати всю Україну, набув набагато страшнішого виміру.

«Росія знову розтоптала міжнародне право, дипломатію та підписані нею договори, так як вона робила це багато разів у своїй історії. Кримські татари, як і багато народів, які протягом своєї історії неодноразово ставали жертвами масових вбивств і геноциду з боку російських режимів, стурбовані можливістю нових розправ та геноциду з боку Росії у відношенні України. На жаль, історичний досвід кримських татар вважає, що це занепокоєння може бути реалізованим», - йдеться в документі.

Кримськотатарська діаспора, яка була змушена мігрувати в різні куточки світу після першої окупації нашої батьківщини - Криму Росією в 1783 році, сьогодні досягла близько 10 мільйонів населення. Тому одним із народів з найбільшою діаспорою у світі є кримські татари. Всесвітній конгрес кримських татар, до якого входять 183 кримськотатарських неурядових організацій з 16 країн світу, не визнає і ніколи не визнає окупацію Криму Росією у 2014 році.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну. Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-