МЗС радить українцям за кордоном поки що не виїздити та бути на зв’язку з посольствами

МЗС радить українцям за кордоном поки що не виїздити та бути на зв’язку з посольствами

Укрінформ
Міністерство закордонних справ радить українцям, які нині перебувають за кордоном, залишатися у місцях тимчасового проживання та підтримувати зв’язок із закордонними дипустановами.

Як передає Укрінформ, відповідну рекомендацію оприлюднено на сайті МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що через високий ризик авіаційній безпеці Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) прийняло рішення про тимчасове закриття повітряного простору України для цивільної авіації.

«У зв’язку з цим рекомендуємо громадянам України, які перебувають за кордоном, залишатися в місцях тимчасового проживання, слідкувати за подальшим розвитком подій, зареєструватися в електронній системі «ДРУГ» і підтримувати зв’язок із відповідними посольствами/консульствами України для подальших інструкцій», - йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали, що відповідні контакти зазначені на головних сторінках вебсайтів дипломатичних установ.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну. Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Нагадаємо, вранці 24 лютого голова МЗС України звернувся до діаспори на тлі повномасштабного нападу РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-