У День єднання України в королівському палаці в Гаазі звучав гімн України

У День єднання України в королівському палаці в Гаазі звучав гімн України

Фото, відео
Укрінформ
У Нідерландах у День єднання України на території королівського палацу в Гаазі пролунав гімн України, який було виконано з нагоди вручення вірчих грамот.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, сьогодні, 16 лютого 2022 року, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Нідерландів Максим Кононенко вручив вірчі грамоти Його Величності Королю Нідерландів Віллему-Александру.

“16 лютого став Днем єднання не тільки українців у протистоянні російській агресії, але й Днем єднання України з Європою та рештою демократичного цивілізованого світу. Під час вручення вірчих грамот Королю Нідерландів Віллему-Александру я був вражений обізнаністю Його Величності у подіях, що відбуваються навколо України, а також безпрецедентним рівнем підтримки українського народу у боротьбі за свою незалежність. Ні концентрація російських військ на наших кордонах, ні кібератаки росіян проти наших установ не змогли затьмарити цю урочисту подію, вони лише рельєфніше продемонстрували твердість позиції наших партнерів. Ми єдині з нідерландським народом у прагненні свободи, миру і справедливості. Переказав Його Величності слова вдячності від Президента Володимира Зеленського за незмінну підтримку України у такі складні часи!”, - сказав Кононенко в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

У День єднання України в королівському палаці в Гаазі звучав гімн України / Фото: Ольга Мовчан

Церемонія вручення вірчих грамот відбулася у королівському палаці Ноордейнде в Гаазі.

Варто зазначити, що така церемонія завжди відбувається в Гаазі по середах. У цей день на вулицях міста можна побачити карети, які супроводжують лакеї в лівреях та вершників у пишному вбранні.

До королівського палацу Максим Кононенко разом з дружиною вирушили каретою від будівлі Посольства після нетривалої бесіди з представником королівського двору, який прибув для супроводу посла під час урочистої церемонії. Після прибуття до Королівського палацу було виконано гімн України.

Читайте також: У Нідерландах українські дипломати розгорнули державний прапор у День єднання

Після цього глава дипломатичного представництва, рухаючись червоною доріжкою, обійшов почесну варту, вишикувану перед палацом. Після обходу почесної варти посол вирушив на зустріч із монархом, під час якої вручив вірчі грамоти та поспілкувався з королем.

У рамках церемонії також передбачено окреме спілкування дружини посла та співробітників посольства із членами королівського двору.

Як відомо, в Україні 16 лютого відзначають День єднання. В цей день, зокрема, о 10:00 було піднято Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах та виконано Державний Гімн України.

Також закордонними дипломатичними установам України в державах перебування проводяться відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Фото: Ольга Мовчан

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-