Вікіпедія запрошує до промоції України в рамках чергового місяця культурної дипломатії

Вікіпедія запрошує до промоції України в рамках чергового місяця культурної дипломатії

Укрінформ
Усі небайдужі до українського культурного контексту матимуть змогу з 17 лютого до 17 березня долучитися до написання статей українською та іншими мовами про українське кіно, музику, театр, літературу та мистецтво в рамках інформаційної кампанії “Місяць культурної дипломатії України” у Вікіпедії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС України.

Зазначається, що МЗС, Український інститут та ГО «Вікімедіа Україна» вже вдруге проведуть цю інформаційну кампанію, спрямовану на оновлення та створення нових статей про Україну та українську культуру українською та іншими мовами.

Цього разу місяць культурної дипломатії України проходитиме під гаслом #UkraineEverywhere та буде присвячений відомим українським митцям із сфери кіно, музики, літератури, архітектури, дизайну, які зробили вагомий внесок у світову культуру та про яких ще немає статей у Вікіпедії.

«Найчастіше ми звертаємося саме до Вікіпедії, аби отримати потрібну інформацію. Тому необхідно писати нові статті та покращувати вже існуючі, щоб більше людей з усього світу дізнавалися про Україну, її культуру, явища та діячів. Важливо, щоб ця інформація була чіткою, правдивою та об’єктивною, а ще – доступною на якомога більшій кількості мов. Цей проєкт дозволить гучніше розповідати про Україну та її надбання», — зазначив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

Читайте також: Україномовній Вікіпедії виповнилося 18 років

Усі охочі можуть прочитати інформацію про конкурс, список пропонованих статей та умови участі за посиланням.

«Місяць культурної дипломатії України»  у Вікіпедії проходитиме вдруге, перша кампанія відбулась у 2021 році. Тоді 172 користувача і користувачки створили і оновили статті понад 1 200 разів та створили понад 817 нових статей українською та іноземними мовами.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-