Загроза подальшої російської агресії виходить поза межі України – президент СКУ

Загроза подальшої російської агресії виходить поза межі України – президент СКУ

Укрінформ
Ненадання світовою спільнотою підтримки Україні або примус піддатися на вимоги Москви матиме тяжкі наслідки для всієї Центральної та Східної Європи. 

Як передає Укрінформ, про це сказав президент Світового конгресу українців Павло Грод у заяві організації.

Він додав, що ігнорування підтримки України заохотить авторитарні режими перемальовувати кордони та силоміць встановлювати сфери впливу над суверенними державами.

«Загроза подальшої російської агресії виходить поза межі України. Це загроза для демократії та міжнародного правопорядку. Україна обрала євроатлантичне демократичне майбутнє. Ми не можемо дозволити Кремлю його відібрати та примусити Україну капітулювати під його опресивними вимогами», - зазначив Грод.

Читайте також: У СКУ закликали Євросоюз до рішучості у відсічі російській агресії

У СКУ запевнили, що організації українців та 20-мільйонна українська світова громада пліч-о-пліч у єдності стоять на в захист суверенітету і територіальної цілісності України. 

Водночас, активісти української діаспорської організації закликали доєднуватися до підтримки України та брати участь у міжнародному флешмобі #StandWithUkraine.

Зокрема, СКУ закликає українські громади, партнерів та друзів України продовжувати адвокацію перед урядами, парламентаристами та громадянським суспільством на підтримку України; продовжувати проводити акції та віртуальні заходи для інформування про російську агресію; працювати з медіа, поширювати правдиву інформацію та протидіяти дезінформації. 

"Час діяти!", - резюмували в СКУ.

Раніше Укрінформ повідомляв, що останніми тижнями в різних країнах світу, зокрема, у Франції, Німеччині, Великій Британії, США та інших локаціях відбулися численні мирні акції солідарності з Україною та проти агресії Росії. Діаспора по всьому світу проводить акції та флешмоби #StandWithUkraine та #СкажиПутіну_НІ.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-