У Фінляндії діаспора провела акцію «Підтримай Україну, збережи мир в Європі»

У Фінляндії діаспора провела акцію «Підтримай Україну, збережи мир в Європі»

Фото
Укрінформ
Товариство українців Фінляндії провело у Гельсінкі акцію «Підтримай Україну, збережи мир в Європі», до якої долучилося понад 100 людей.

Як передає Укрінформ, про це Товариство українців Фінляндії / Ukrainian Association in Finland повідомило у Фейсбуці.

«Нас підтримали фіни, білоруси, литовці, казахстанці та навіть росіяни. Тут треба відмітити один яскравий момент: підтримати акцію приїхали українці з Міккелі, Котки, Порво, Гювенки, Гяменлінни, Кірконумі», – йдеться в дописі.

За повідомленням, попри сніг і холод, колона активістів з прапорами та плакатами пройшла від Пам'ятника Маннергейму до Сенатської площі, де було зачитане звернення до президента, уряду, та парламенту Фінляндії, підготоване Товариством. У ньому Товариство від імені української громади закликало підтримати Україну у боротьбі з російською агресією.

Зауважується, що акцію висвітлили місцеві видання Yle та Iltalehti.

«Дякуємо команді, яка готувала цей захід: Надія Федорова, Олена Скороход, Марина Бєлова, Арсеній Свинаренко, Андрій Тимченко, Микола Костюк, Денис Первов, Ілля Пивовар, Наталка Елоранта, Ірена Дацько, Костянтин Лазепка.  І особлива подяка вам всім, хто прийшов підтримати Україну!», – подякували «Українці у Фінляндії» та анонсували проведення наступної акції.

Нагадаємо, Товариство українців у Фінляндії (ТУФ) у Гельсінкі повідомило про початок роботи свого ютюб-каналу.

Фото: Ukrainian Association in Finland та Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-