В Індонезії українці вшанували пам'ять українських та індонезійських героїв

В Індонезії українці вшанували пам'ять українських та індонезійських героїв

Фото
Укрінформ
В індонезійському місті Санур, провінція Балі, відбувся урочистий захід із вшанування пам'яті українських та індонезійських героїв, підготовлений активістами української громади, Посольством і Почесним консульством України в м. Денпасар.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Індонезії.

В урочистостях, проведених за сприяння і на базі Liga.Tennis Center& Academy, взяли участь Посол України Василь Гамянін, Почесний консул України на Балі І Ніоман Астама, керівництво та представники Національної поліції Індонезії, уряду і офісу губернатора Балі, мерії Денпасара, регіональної поліції, Вищого суду Балі, Торгово-промислової палати, Фонду розвитку Санура, ділових кіл Індонезії, української громади та представники ЗМІ.

Зауважується, що цей важливий захід став першим у ряду урочистостей зі святкування 30-ї річниці дипломатичних відносин між Україною та Республікою Індонезія.

За повідомленням, перед початком було проведено товариський матч з тенісу між українською та індонезійською чоловічими парами, пролунали державні гімни, урочисто внесено державні прапори.

Потім присутні вшанували пам’ять Героїв Крут –  студентів і молодих бійців, полеглих під залізничною станцією Крути  29 січня 1918 року.

«Пам’ятаємо героїв, які боролися з агресором упродовж усього 20-го століття і борються донині: герої Крут, Небесної Сотні, головнокомандувач УПА Роман Шухевич, АТО – це історія боротьби, гартування духу, становлення нації, «кіборги» – захисники Донецького аеропорту, а також герої Індонезії: уславлений генерал Судірман, генерал поліції Сантосо та інші», – йдеться в дописі.

Крім того, посол в Індонезії Василь Гамянін на знак шани до народних героїв Індонезії презентував спеціально створені в Україні поштову марку і календар генерала Судірмана (день народження – 22 січня, день пам’яті – 29 січня), а також український студійний дубляж художнього фільму «Кров Гаруди» про визвольну війну індонезійського народу проти колонізаторів.

Нагадаємо, Посол України в Індонезії Василь Гамянін відзначив День Соборності зустріччю у м. Санур зі співгромадянами, які мешкають в Індонезії, переважно у провінції Балі.

Фото: Embassy of Ukraine to the Republic of Indonesia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-