У Союзі Українок закликали діаспору до консолідації зусиль проти агресії Росії

У Союзі Українок закликали діаспору до консолідації зусиль проти агресії Росії

Документ
Укрінформ
Громадсько-просвітницька організація «Союз Українок» (Ukrainian National Women’s League) засуджує агресивні дії Російської Федерації щодо України та закликає українців у світі звернутися до урядів країн проживання з проханням підтримати та захистити Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві організації.

У документі за підписом голови Союзу Українок Ористлави Сидорчук та почесної голови організації Ореслави Хомик йдеться про те, що військовий шантаж Російської Федерації спрямований проти реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України, проти її територіальної цілісності і суверенітету.

Читайте також: Кількість військ РФ на кордоні залишається на рівні показників весни 2021 року – Резніков

«Така загарбницька стратегія країни-агресора суперечить загальновизнаним принципам і нормам міжнародного права, суперечить усім законам людяності», - йдеться в заяві.

У Союзі Українок закликали до консолідованої позиції усіх українців на міжнародному дипломатичному фронті.

Зокрема, там попросили у представників діаспори звернутися до урядів країн проживання з наступними проханнями:

- підтримки, захисту України та з вимогою від Російської Федерації дотримання Статуту ООН та принципів міжнародного права, а також зобов’язань в рамках Меморандуму про гарантії безпеки;

- посилення санкційного тиску на Російську Федерацію до повного припинення нею збройної агресії та збереження суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних державних кордонів.

Читайте також: У канадському Едмонтоні білоруси мітингували на підтримку України

У Союзі Українок також закликали співгромадян подякувати країнам, що надають дипломатичну підтримку, військове озброєння та летальну зброю для захисту України.

«Нехай історичний приклад українських героїв і безпрецедентна згуртованість українців по всьому світу стануть найсильнішою зброєю проти агресора і збережуть Україну для майбутніх поколінь!», - резюмували в документі.

Як повідомлялося, з кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року, до цього можуть залучити близько 175 тис. військовослужбовців РФ.

У цьому зв'язку США, Велика Британія та інші міжнародні партнери надають Україні оборонне озброєння. Зокрема, 18 січня до України прибули протитанкові засоби від Великої Британії.

Фото: Союз Українок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-