У Румунії діаспора співала колядки з нагоди зимових свят

У Румунії діаспора співала колядки з нагоди зимових свят

Фото
Укрінформ
Сучавська філія Союзу українців Румунії (СУР) провела у Радівцях святковий захід з нагоди зимових свят «Українська коляда – її специфіка на Буковині».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СУР.

Зауважується, що атмосфера зимових свят й особливо Різдва, була сполучною ланкою великої кількості членів і прихильників CУР.

За повідомленням, у своєму вступному слові Ілля Саучук наголосив на важливості звичаїв українців у період зимових свят та подякував Союзу українців Румунії за ініціативу роздати вірянам роздають різдвяні продуктові набори.

Голова Яської філії СУР Віктор Григорчук передав присутнім привітання від голови Союзу українців Румунії, депутата Миколи-Мирославa Петрецькoго.

Читайте також: У Румунії провели серію зустрічей, присвячених українській молоді

Українські колядки у Буковині виконали художні колективи: «Голоси Негостини» з Балківців під керівництвом Петра Шоймана; «Майданчик» з Качiки під керівництвом о. Миколи Ніколаїшина; «Хатна» з Дерменешт на чолі з о. Михайлом Кобзюком; «Буковинська Ружa» з Мілішівців під керівництвом Бриндуші Писларь; «Червона Калина» з Негостіни на чолі з Нікуліною Клапон; «Пoлонинка» з Палтіна, який очолює Василина Ясіновска; «Старші» з Радівців, керівник Василь Паскару і «Коломийка» з Сірета під проводом Зірки Янош.

У СУР додали, що комітет Сучавської філії представили: Ілля Саучук, Нікуліна Клапон, Микола Чокан, Бриндуша Писларь, Олена Торак, Христина Кідеша, Овідіу Ткач, Родіка Шойман, Надія Бойчук, Зірка Янош та Михайло Кобзюк.

Нагадаємо, комітет Бухарестської філії Союзу українців Румунії (СУР) разом з Посольством України в Румунії організували захід “Їде, Їде Дід Мороз!”, під час якого дітей отримали подарунки від Діда Мороза, виконали вірші, співали і танцювали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-