У Румунії провели серію зустрічей, присвячених українській молоді

У Румунії провели серію зустрічей, присвячених українській молоді

Укрінформ
Комісія у справах молоді та спорту Союзу українців Румунії (СУР) організувала в місті Ораді Бігорського повіту другу серію зустрічей під назвою «Зустріч молодих українців Румунії».

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

Зауважується, що на них були присутні голова комісії Міхай-Чіпріан Лушкан, очільниця Бігорської філії СУР Лавінія Пасенчук, та голова СУР Микола-Мирослав Петрецький, як спеціальний гість, разом з молоддю з усіх повітів Румунії, де компактно проживають етнічні українці, відповідно Марамуреського, Сату-Марського, Бігорського, Сучавського, Арадського, Тіміського, Караш-Северінського, Тульчанського повітів, а також з Бухареста.

За повідомленням, зустріч складалася з двох секцій: перша була присвячена розвитку навичок управління проєктами, модератором якої був докторант Олександр Мочернак, а друга була націлена на стимулювання участі молоді у суспільному, культурному та мистецькому житті.

Читайте також: У Румунії діаспора організувала для дітей святковий новорічний захід

“За результатами дуже ефективних зустрічей і дискусій була створена міцна мережа, яка має розвинути та консолідувати навички молоді, а також зробити більш ефективною комунікацію як всередині, так і між молодіжними організаціями в рамках СУР. Було обговорено і декілька пропозицій щодо майбутніх заходів, які планує організувати українська молодь у Румунії”, – йдеться в дописі.

У СУР додали, що на зустрічі з молодими людьми голова СУР Микола-Мирослав Петрецький наголосив на тому, що молодь є ключовим елементом впливу на життя громади, з якої вони походять, та відіграє ключову роль у розвитку та увічненні українських національних традицій, культури та цінностей. Водночас він запевнив усіх учасників у своїй повній підтримці.

Нагадаємо, Комісія з питань культури Союзу українців Румунії організувала V Національний фестиваль-конкурс мистецтв «Юні українські таланти Румунії», у якому взяли участь 192 учні з Сучавського та Марамуреського повітів, а також з Бухареста.

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-