У Копенгагені виступив всесвітньо відомий український піаніст

У Копенгагені виступив всесвітньо відомий український піаніст

Укрінформ
У Королівській бібліотеці Данії у Копенгагені відбувся концерт українського піаніста Олексія Ботвінова в рамках 11-ї Міжнародної конференції Сахарова з прав людини, що потім відкрилася в данському Фолькетингу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в Королівстві Данія.

Організатором обох заходів виступив Данський Новий фонд демократії у співпраці з Центром досліджень розвитку демократії імені Андрія Сахарова при литовському Університеті Вітовта Великого.

“Програма концерту включала улюблені музичні композиції Андрія Сахарова, написані Йоганнесом Брамсом, Фридериком Шопеном, Сергієм Рахманіновим та українським композитором Алемдаром Карамановим. Твори Рахманінова були виконані у власному аранжуванні Олексія Ботвінова для соло фортепіано”, – йдеться в повідомленні.

За словами генерального директора Данського інституту культури Камілли Мордхорст, яка звернулася до шанувальників класичної музики, мистецтво та культура можуть стати відповіддю на державні репресії та придушення свободи слова, оскільки музика часами єднає краще ніж слова.

У дипустанові додали, що народний артист України Олексій Ботвінов, який вважається одним з найкращих у світі виконавців музики Рахманінова, виступив в Данії вперше. Данія стала 46 країною, в якій він виступив соло.

Зауважимо, що 11-а Міжнародна конференція Сахарова присвячена поточній ситуації з правами людини в країнах Східного партнерства, в першу чергу в Білорусі, де спостерігається застосування катувань та жорстокого поводження щодо протестувальників.

Дві сесії Конференції присвячені темам психологічних наслідків державних репресій, а також цензурі й свободі слова. На конференції зокрема виступили експрезидент Німеччини Йоахім Ґаук, Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод, а також низка представників міжнародних експертних і громадських організацій у сфері прав людини.

Нагадаємо, посол України в Королівстві Данія Михайло Видойник узяв участь у конференції українських шкіл Данії на тему «Шляхи розвитку та згуртування українських шкіл Данії».

Фото: Посольство України в Данії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-