Україномовний аудіогід зазвучав у Меморіалі геноциду у Руанді

Україномовний аудіогід зазвучав у Меморіалі геноциду у Руанді

Фото
Укрінформ
У Руанді в музейному комплексі Меморіал геноциду у Кігалі в межах проєкту Олени Зеленської відбувся запуск першого у країні та другого у Східній Африці україномовного аудіогіда.

 Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Кенія.

«Запровадження аудіогіда українською мовою у центрі Меморіал геноциду у Кігалі є висловленням співчуття та шани до трагедії Руанди з боку України. Біль і втрати руандійців резонують з нашою непростою історією, адже українці також стали жертвами геноциду – Голодомору в Україні у 1932-1933 рр. Спільними зусиллями ми повинні робити все можливе, аби правда про ці геноциди ставала широко відомою і ці злочини проти людяності були засуджені усією світовою спільнотою», – зазначив Посол України Андрій Праведник під час церемонії офіційного запуску аудіогіда в Меморіалі.

У дипустанові нагадали, що геноцид проти народності тутсі в Руанді 1994 року спричинив численні людські жертви та глибоко ранив свідомість руандійського народу. Меморіал став місцем національним пам’яті, символом примирення руандійського народу та продовжує відігравати важливу об’єднавчу роль.

На території Центру пам’яті Меморіал геноциду у Кігалі поховано понад 250 тис. жертв насильства, також у рамках центру діють виставки, меморіальні сади та архів геноциду в Руанді. Це місце пам’яті для тих, хто вижив, а також освітній центр для молоді та для усього руандійського суспільства у цілому.

Посольство висловило вдячність Адміністрації Меморіалу геноциду в Кігалі за співпрацю та сприяння в реалізації проєкту.

Нагадаємо, українці у столиці Кенії вшанували молитвою у Соборі св.Даміана та Косми жертв Голодомору – геноциду українського народу, влаштованого більшовицьким режимом у 1932-1933 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-