Сумівці в різних країнах вшанували пам'ять жертв Голодомору

Сумівці в різних країнах вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Члени осередків Спілки української молоді у різних куточках світу взяли участь у вшануванні пам’яті жертв Голодомору-генциду.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив СУМ Глобал.

Так, у Канаді члени осередків Спілки Української Молоді з Етобіко, Міссісаґа та Торонто взяли участь у спільній молитві та в вечорі пам’яті, які відбулися в Торонто.

Меморіальні заходи відбулися і в Австралії. У Мельбурні сумівці молилися, спільно з єпископом Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра й Павла УГКЦ владикою Миколою Бичком та представниками української громади за упокій душ мільйонів жертв голодоморів в Україні.

У осередках СУМ в Америці також молитовно вшанували пам'ять знищених Голодомором українців. Так, в Джерзі Ситі відбулася панахида в церкві свв. Петра і Павла. Опісля панахиди, Осередок СУМ їм. Лесі Українки представив програму, в якій взяли участь дружинники та юнацтво. Особлива подяка Роксоляні Греб за її виконання твору «Moonlight Sonata» на фортепіано.

Сумівці Великої Британії вшанували пам'ять жертв Голодомору, долучившись до участі в акції «Надія» Організації Українських Жінок у Великій Британії та Союзу Українців у Великій Британії. Метою акції був збір пожертв для допомоги малозабезпеченим сім’ям та самотнім людям, які живуть за межею бідності в Україні й тим у Великій Британії, хто опинився в скрутному стані. А члени осередку СУМ в Лондоні, разом з представниками української громади та Посольства України в Великій Британії, вшанували пам'ять жертв геноциду українського народу молитвою та покладанням вінків до лондонського пам’ятника жертвам Голодомору – першого подібного меморіалу в Європі (встановлений 1983 року).

Сумівці в різних країнах вшанували пам'ять жертв Голодомору

Сумівці Польщі в цей день запалили свічки пам’яті у вікнах своїх помешкань, а також присвятили гутірки для Юнацтва темі передумов та наслідків Голодомору.

Тематичні сходини відбулися і в осередках СУМ в Іспанії. Юнацтво разом з виховниками запалили свічки пам’яті та скорботи.

У Португалії сумівці разом з послом України в цій державі Інною Огнівець численними представниками українських організацій, молилися панахиду в місцевій греко-католицькій церкві, після чого провели віче пам’яті, під час якого виступив член Крайової Управи СУМ в Португалії друг Андрій Іваночко.

В Україні члени СУМ з нагоди роковин Голодомору взяли участь в численних пропам’ятних заходах, які відбулися в різних міста і селах. Також сумівці організували акцію «Сопричастя». Її проводять вже дев’ятнадцяте. Участь в акції передбачала 33-годинний піст, молитву та добру справу на спомин душ невинно замордованих голодом українців.

Нагадаємо, президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод у День пам'яті жертв голодоморів взяв участь у панахиді по вшануванню жертв Голодомору-геноциду, організатором якої виступив Конґрес українців Канади, відділ Торонто.

Фото: СУМ Глобал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-