У Австрії українці вшанували місце спочинку українських цивільних біженців

У Австрії українці вшанували місце спочинку українських цивільних біженців

Фото
Укрінформ
Пласт Австрії спільно з українською громадою Зальцбурга, отцем Віталієм Микитиним і почесним консулом України у Зальцбурга Мартіном Паношем і прихильниками пластового проєкту «Врятуй Могилу Героя» вшанували місце спочинку українських цивільних біженців з Волині І Світової Війни табору Гредіг, що біля Зальцбурга.

Як передає Укрінформ, про це Українська скаутська організація в Австрії «Пласт» повідомила у Фейсбуці.

«Учасники заходу відвідали місце, де з родиною провів молоді роки сеньйор пластун блаженніший Lubomyr Husar у Privatgymnasium der Herz-Jesu-Missionare, де у повоєнний час розташовувався американський табір для українських біженців DP Camp Lechsenfeld. Тут же у кращих умовах друкувалась підпільна валюта Української Повстанської Армії – БОФони», – йдеться в дописі.

Пласт висловив щиру подяку подяка прихильникам «Врятуй могилу героя»: Ivan Machynskyi, Mariana Machynska, Genadij Transport, Solomiia Dmytriv, Yaroslav Lys, Iryna Grygoriv, Наталья Ільніцька, Maryna Podzygun та Roman Lavrentiy.

Нагадаємо, Пласт Австрії та Координаційний центр пластових груп в Європі у співпраці з Головною пластовою булавою організовують Міжкрайову пластову зустріч з нагоди передачі Вифлеємського Вогню Миру 2021 і запрошують пластунів Німеччини взяти в цьому заході участь.

Фото: PLAST - Ukrainischer Pfadfinderbund in Österreich

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-