КУК пропонує допомогу у пошуку рішення для продовження роботи Kyiv Post

КУК пропонує допомогу у пошуку рішення для продовження роботи Kyiv Post

Укрінформ
Конгрес українців Канади готовий надати допомогу у пошуку рішення, яке дало б змогу виданню Kyiv Post продовжити роботу відповідно до високих стандартів.

Про це йдеться у заяві КУК, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“КУК сподівається на віднайдення рішення, яке дозволить упевнитися у захисті незалежності редакції та політики Kyiv Post, а також у тому, що газета продовжить виходити відповідно до високих стандартів, яких вона дотримувалася у минулому”, - йдеться у заяві.

При цьому наголошується, що закриття видання Kyiv Post “ускладнить англомовним друзям України та посадовцям отримання достовірних новин з України”.

“У дальшій перспективі це завадить інтеграції України до західних політичних та безпекових структур”, - зауважили в організації.

Щодо негативних наслідків для України припинення роботи цього видання застеріг і посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

«Сумно чути про закриття Kyiv Post. Це було перше англомовне джерело для більшості іноземців – сьогодні Україна ризикує втратити це із наслідками», - написав він у Твіттері.

Занепокоєння у зв'язку з припиненням роботи видання Kyiv Post висловили також посли Великої Британії та Швеції.

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада власник української найстарішої англомовної щотижневої газети Kyiv Post Аднан Ківан заявив, що видання тимчасово припиняє свою роботу.

Водночас прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що Офісі Президента здивовані тим, що окремі політики та медійники звинувачують в закритті KyivPost ОП. Він висловив сподівання, що видання "продовжить роботу і збереже ту якість та стиль, які ставили його на найвищий щабель серед українських медіа”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-