У Копенгагені на фестивалі покажуть фільм Олега Сенцова «Носоріг»

У Копенгагені на фестивалі покажуть фільм Олега Сенцова «Носоріг»

Укрінформ
У рамках щорічного Міжнародного фестивалю художніх фільмів CPH PIX у Копенгагені відбудеться кінопоказ фільму «Носоріг» українського режисера і колишнього політв’язня Кремля Олега Сенцова.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Данії.

На фестивалі CPH PIX, який триватиме 9-14 листопада, стрічка «Носоріг» демонструватиметься у четвер, 11 листопада, о 21:30 в кінотеатрі «Дагмар» (Jernbanegade 2, 1608 København V) – придбати квитки; а також у суботу, 13 листопада, о 19:00 в кінотеатрі «Сінематекет» Данського інституту кіно (Gothersgade 55, 1123 København K) – придбати квитки.

13 листопада в кінотеатрі «Сінематекет» кінопоказу передуватиме коротка розповідь про Україну 90-х Віри Сквирської, вченої кафедри міжкультурних та регіональних досліджень Копенгагенського університету.

«Носоріг» – це кримінальна драма, заснована на реальних подіях у пострадянській Україні 1990-х років. Відповідно до синопсису, головний герой фільму на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях. Йому доведеться зіткнутися з бійками, вбивствами, втратою сім’ї та іншими подіями, які приведуть його абсолютно не туди, куди він очікував.

Як каже сам Сенцов: «Мені було цікаво розповісти про людину. Адже бандити теж люди, вони щось відчувають, про щось думають. Це ж не роботи, не рослини, не інопланетяни. Це люди. Чому вони чинять саме так?.. Мій фільм розвінчує міф про романтику 90-х, про хороших бандитів. Я не захоплююсь насильством та не романтизую його. Мій фільм про хлопця, який робив жахливі речі і про те, як ми в тому всьому жили».

Олег Сенцов почав працювати над цією своєю другою повнометражною роботою ще у 2011 році. Проєкт фільму у 2012 здобув майже 50% фінансування Державного агентства України з питань кіно. Проте через незаконний арешт Сенцова російськими спецслужбами у 2014 році та подальше його ув’язнення робота над стрічкою затрималася більше ніж на 8 років.

До виробництва фільму були залучені українські, польські та німецькі продюсери. Головні ролі зіграли Сергій Філімонов, Євген Черніков, Євген Григор’єв і Аліна Зєвакова.

Світова прем’єра стрічки відбулася 9 вересня 2021 року у конкурсній програмі «Горизонти» 78-го Венеційського міжнародного кінофестивалю. В Україні фільм вийде в прокат 3 березня 2022 року.

Нагадаємо, проєкт кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг» взяв участь у секції works in progress кіноринку Sofia Meetings 2021, який відбувся в межах Міжнародного кінофестивалю в Софії.

Фото: Посольство України в Данії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-