У Бельгії оголосили збір коштів для лікування дівчинки з України

У Бельгії оголосили збір коштів для лікування дівчинки з України

Укрінформ
Українська «Рідна школа» у бельгійському місті Льєж на вечорі, присвяченому Дню козацтва, захисників та захисниць України, оголосила про збір коштів, необхідних для лікування дівчинки Ані Цирень з України.

Як передає Укрінформ, про це «Рідна школа» повідомила у Фейсбуці.

У дописі розповідається, що дівчинці 10 років, і шість з них вона веде боротьбу з важкою хворобою.

«Її випадок, дійсно, унікальний (це єдиний випадок в Україні, а у світі зафіксовано лише декілька випадків). Ми додаємо її історію. Рідна школа поклала у «скриньку добра» свої «традиційні» 100 євро. Дякуємо, всім нашим гостям, які сьогодні приєдналися до нас і зробили пожертви для Ані», – йдеться в дописі.

Охочі також можуть перерахувати кошти для Ані на рахунок: BE55 0019 0945 9144, Association des parents d'origine ukrainienne Leleka. Призначення платежу – благодійна допомога для Ані Цирень.

Збір триватиме до 18 грудня, коли школа планує провести Свято Миколая, адже у цей день «Рідна школа» перераховує по 100 євро на допомогу певній дитині (дітям) в Україні.

Два роки тому було оголошено збір коштів для допомоги Василькові Давидюку (ось його історія). До благодійної акції приєдналася також Парафія Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ Льєж (Paroisse Ukrainienne de Liège). Спільними зусиллями тоді було зібрано 17 тис. грн (трохи понад 600 євро).

«Раді повідомити, що у Василя все добре. Минулого літа йому зробили операцію. То ж, закликаємо Вас приєднатися до збору коштів і допомогти Ані», – закликали у «Рідній школі».

Збір організований Благодійний фонд Запорука. Офіційна сторінка збору тут

Як повідомляв Укрінформ, у Посольстві України в Королівстві Бельгія 26 жовтня відбудеться урочисте відкриття української просвітницько-художньої виставки «Наука – це вона».  

Фото: Ridna Shkola - Liege, Belgique (на фото Аня Цирень)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-