В Австрії вшанували захисників і захисниць України

В Австрії вшанували захисників і захисниць України

Укрінформ
Дипломати посольства України, українська громада та представниками українського духовенства взяли участь в урочистому заході у Відні з нагоди Дня захисників та захисниць України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці у Facebook посольства України в Австрії.

"З нагоди Дня захисників та захисниць України посол Василь Химинець разом із співробітниками посольства, українською громадою та представниками українського духовенства взяли участь в урочистому заході у Відні. Покладанням вінка до пам’ятника українському козаку у Відні було засвідчено взаємозв'язок трьох важливих для українців свят - Покрови Божої Матері, Українського козацтва і Дня захисника України", - йдеться у повідомленні.

Як було зазначено під час виступів, як і в часи козацтва Пресвята Богородиця оберігає сьогодні захисників і захисниць Української держави у війні проти російського агресора.

"Дипломати й співробітники Посольства України в Австрії глибоко вдячні за мужність й відвагу наших військових й шанують пам'ять полеглих у війні за суверенітет й територіальну цілісність України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Варшаві вшанували пам'ять захисників України

Під час заходу посол Василь Химинець, зокрема, нагородив пам’ятними медалями МО України "За безкорисне служіння Батьківщині" представника Пласту Австрії Тараса Піняжка та співзасновницю спілки Unlimited Democracy - Verein zur Förderung der Demokratisierung Анну Паттерманн.

Фото: Посольство України в Австрії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-