Кремінь відреагував на надання українській мові статусу офіційної мови муніципалітету у Бразилії

Кремінь відреагував на надання українській мові статусу офіційної мови муніципалітету у Бразилії

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремін заявив, що надання українській мові статусу офіційної мови муніципалітету Прудентополіс (штат Парана, Бразилія) є великим кроком до зміцнення світового українства.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба уповноваженого.

За його словами, це чудова новина для майже 500 тисяч етнічних українців, котрі мешкають у штаті Парана; для української діаспори в Бразилії та для України, що твердо стала на шлях впровадження своєї рідної мови як державної.

«Ми рішучі й готові захищати українську мову не лише в Україні, а й за кордоном заради утвердження і зміцнення світового українства. Свого часу мені випало відвідувати Бразилію у складі парламентської делегації та розв'язувати питання, пов’язані з популяризацією і розвитком української мови, культури, традицій. Безперечно, така новина - результат багаторічної праці нашого Надзвичайного і Повноважного Посла України у ФРБ Ростислава Троненка і його дружини п. Фабіани, який виступав перед колегами з нашого Секретаріату», – сказав Кремінь.

Він зазначив, що визначений законом статус української за кордоном – це гарантія збереження світового українства на всіх континентах, і це повинно підтримуватися системно.

Як повідомляв Укрінформ, українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії – законопроєкт з таким рішенням 5 жовтня одноголосно підтримали всі присутні на засіданні депутати.

Муніципалітет Прудентополіс називають столицею «української Бразилії», адже 75% усього населення міста – етнічні українці. Прудентополіс приваблює багатьох туристів культурною спадщиною українських іммігрантів, тому сюди приїжджають, щоб побачити українські вишиванку, писанку, танці, послухати українські пісні та гру на народних музичних інструментах, а також скуштувати традиційні українські страви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-